Bănci și Asigurări

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, a avut cea mai mare pierdere în anul 2019 de nu mai puţin de 5,3 miliarde de euro

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, a avut cea...

Autor: Alex Ciutacu

30.01.2020, 13:27 431

Gigantul bancar Deutsche Bank a anunţat joi o pierdere netă de 5,3 miliarde euro pentru anul 2019, în contextul în care banca trece printr-un proces masiv de transformare – ale cărui costuri banca le-a absorbit deja în proporţie de 70%, potrivit CNBC.

Analiştii se aşteptau la o pierdere netă de 5,1 miliarde euro pentru 2019, potrivit sondajelor Reuters, în timp ce pierderile din T4 2019 s-au situat la 1,5 miliarde euro, peste aşteptările analiştilor, de 1 miliard euro.

Creditorul a anunţat în luna iulie că va renunţa la operaţiunile globale de tranzacţionare cu acţiuni şi că va reduce dimensiunea diviziei de investiţii, ceea ce s-a tradus atunci în eliminarea a 18.000 locuri de muncă. Procesul de transformare ar trebui să reducă baza de costuri cu 20% până în 2022.

Directorul financiar al Deutsche Bank, James von Moltke, a declarat astăzi că banca germană s-a bucurat în T4 de primele rezultate vizibile ale procesului de restructurare.

„A fost mulţumitor să vedem cum clienţii se întorc la franciză. Veniturile braţului de investiţii au crescut cu 22% de la an la an, excepţie făcând anumite segmente, ceea ce demonstrează abilitatea noastră de a participa la condiţiile generale ale pieţei în T4”, notează James von Moltke.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO