Bănci și Asigurări

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană şi cel mai mare cumpărător de credite neperformante din România, a picat testele de stres din Statele Unite

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană şi cel mai...

Autor: Ştefan Stan

30.06.2016, 11:21 2884

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană şi cel mai mare cumpărător de credite neperformante din România, a picat testele de stres din Statele Unite din cauza  unor ”slăbiciuni substanţiale în planurile legate de procesul de capitalizare”,  potrivit oficialilor FED.

Subsidiarele din SUA ale Deutsche Bank şi Santander Holdings au fost singurele bănci care au picat testul. Rezerva Federală americană a dat undă verde la zeci de bănci americane pentru a-şi plăti acţionarii, după ce au trecut testul anual de stres.  

JPMorgan Chase şi Citigroup, Bank of America şi alte 27 de mari bănci americane au trecut ”examenul” miercuri, cu multe planuri de a distribui capital prin dividende şi răscumpărare de acţiuni. Chiar şi Morgan Stanley, care trebuie să îşi revizuiască sistemul intern înainte ca FED să emită un verdict final, a primit un permis condiţional pentru a-şi creşte valoarea dividendelor cu 33%.

FED a anunţat că cele două bănci care au picat testul aveau capital adecvat şi au arătat îmbunătăţiri faţă de anul trecut, dar planurile încă se bazează pe presupuneri şi analizele nu sunt rezonabile, potrivit autorităţilor de reglementare.

În urma testului de stres s-a remarcat faptul că marile bănci americane au adoptat în mare parte condiţiile de capital mai dure impuse de FED şi condiţiile interne de control de după criza financiară din 2008. După mai mulţi ani în care băncile s-au luptat să îşi cureţe bilanţurile şi au trecut examenele trecute, Citigrup şi Bank of America au reuşit să treacă de această dată unul dintre cele mai dure teste pentru bănci.

 ​La finalul anului trecut, un consorţiu format din Deutsche Bank, IFC şi APS, a cumpărat de la BCR un pachet de credite neperformante corporate de 1,2 mld. euro la un preţ de sub 10%. Acesta a fost cel mai mare pachet de NPL vândut până acum în România. 

În 2014, Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, a cumpărat de la BCR un pachet de credite neperformante cu o valoare nominală de 443 mil. euro, în schimbul căruia a plătit circa 28 mil. euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO