Bănci și Asigurări

Deutsche Bank, cea mai puternică bancă germană, îşi reduce drastic ambiţiile de investment banking şi se va axa pe clienţii europeni. Profitul pe T1/2018 a scăzut dramatic

Deutsche Bank, cea mai puternică bancă germană, îşi reduce drastic ambiţiile de investment banking şi se va axa pe clienţii europeni. Profitul pe T1/2018 a scăzut dramatic

Autor: Alex Ciutacu

27.04.2018, 00:04 492

Deutsche Bank a înregistrat în T1/2018 un profit net de 120 de milioane de euro, cu 79% mai mic decât anul trecut, potrivit CNBC. Banca a anunţat că plănuieşte să îşi reducă în mod semnificativ forţa de muncă pe parcursul anului 2018, în special în segmentul de investiţii şi în cel corporate. În plus, banca a anunţat că va reduce investiţiile în Statele Unite şi în Asia. 

Profitul net al băncii a fost în mod semnificativ mai redus decât predicţia Reuters, de 376 de milioane de euro. Deutsche Bank este sub scrutinul acţionarilor după trei ani de pierderi consecutive, dintre care 497 de milioane de euro în 2017.

Veniturile trimestriale au fost mai mici cu 5% faţă de anul anterior, ajungând la 7 miliarde de euro, sub presiunea aprecierii euro în faţa dolarului şi a unor încasări reduse din partea segmentului de investiţii, în scădere cu 13% faţă de anul trecut, la 3,8 miliarde de euro. Christian Sewing, noul CEO al băncii, încearcă să gândească o strategie pentru a schimba direcţia unor segmente din business.

Acesta consideră că banca „este pe un drum bun“ în ceea ce priveşte gestionarea activelor şi modelul de business în segmentul comercial şi în cel privat, dar a transmis că „trebuie să îmbunătăţim profitabilitatea tuturor segmentelorî. Reprezentanţii Deutsche Bank nu au afirmat cu claritate ce anume va însemna dezinvestirea pe zona de investment bank, ceea ce ar putea crea încertitudine printre investitori şi angajaţi, potrivit Bloomberg.

 
 
AFACERI DE LA ZERO