Bănci și Asigurări

Deutsche Bank se aşteaptă să mute 4.000 de locuri de muncă în Uniunea Europeană după Brexit

Deutsche Bank se aşteaptă să mute 4.000 de locuri de...

Autor: Mediafax

03.08.2017, 00:00 348

Deutsche Bank prognozează că va transfera aproape jumătate din cele peste 8.000 de posturi din Marea Britanie pe continentul european în următorii ani, din cauza incertitudinilor generate de Brexit, potrivit unor surse citate de Bloomberg. 

Cea mai mare parte din cele 4.000 de locuri de muncă vor fi mutate în Frankfurt şi Berlin. Deutsche Bank va începe să transfere joburi de anul viitor, potrivit surselor Bloomberg. Planurile companiei nu au fost finalizate, iar numărul de posturi implicate s-ar putea schimba în funcţie de discuţiile Marii Britanii cu Uniunea Europeană, au precizat sursele menţionate.

Deutsche Bank, care are sediul în Frankfurt, are aproape 7.000 de persoane angajate în Londra şi aproape 8.500 de persoane în Marea Britanie, potrivit ultimului raport anual. Băncile cu operaţiuni în Marea Britanie înfiinţează unităţi pe continent, cele mai multe alegând oraşul Frankfurt.

Pierderea accesului la piaţa unică ar putea genera transferul a 35.000 de locuri de muncă din sectorul financiar-servicii din Marea Britanie, incluzând 17.000 de joburi din cadrul băncilor generaliste. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO