Bănci și Asigurări

Deutsche Bank şi Commerzbank sunt în discuţii din nou pentru o fuziune

Deutsche Bank şi Commerzbank sunt în discuţii din nou...

Autor: Alex Ciutacu

13.09.2018, 00:00 1735

Executivii creditorilor germani Deutsche Bank şi Commerzbank sunt din ce în ce mai deschişi la ideea unei potenţiale fuziuni între cele mai mari două bănci nemţeşti, scrie Reuters, care citează publicaţia Der Spiegel.

Una dintre sursele citate de publicaţia germane susţine că Martin Zielke, CEO-ul Commerzbank, vrea să ajungă la un acord de fuziune cât mai repede cu putinţă, în timp ce noul CEO al Deutsche Bank, Christian Sewing, spune că o fuziune nu se află pe agenda sa, cel puţin pentru următoarele 18 luni. Sursele citate susţin că şi ministrul de finanţe Olaf Scholz este deschis la ideea acestei potenţiale fuziuni.

„Nu comentăm cu privire la deciziile strategice ale băncilor“, transmite un purtător de cuvânt al ministerului, la cererea agenţiei de ştiri, însă opinia ministerului este relevantă deoarece guvernul german încă deţine o participaţie de 15% în Commerzbank, după ce a salvat banca în timpul crizei financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO