Bănci și Asigurări

Deutsche Bank va elimina 18.000 de posturi, într-un plan de restructurare de 7,4 miliarde de euro

Deutsche Bank va elimina 18.000 de posturi, într-un plan de restructurare de 7,4 miliarde de euro
07.07.2019, 21:03 288

Deutsche Bank intenţionează să reducă 18.000 de posturi, într-un plan de restructurare de 7,4 miliarde de euro, informează Reuters.

Banca va renunţa la o serie de activităţi şi va încerca să îşi redreseze divizia de investiţii.Instituţia financiară se aşteaptă la o pierdere netă de 2,8 miliarde de euro în al doilea trimestru, ca urmare a costurilor de restructurare.

Banca va crea o nouă unitate de administrare a activelor nedorite, care au o valoare de 74 miliarde de euro.

CEO-ul Christian Sewing a anunţat deja o restructurare masivă în mai, când a promis acţionarilor reduceri dure, după ce Deutsche nu a reuşit să încheie o fuziune cu rivalul Commerzbank.

Restructurarea semnalează faptul că Deutsche a acceptat ideea că nu poate ţine pasul cu unele din băncile de pe Wall Street, cum ar fi JP Morgan Chase & Co şi Goldman Sachs.

Săptămâna trecută, şeful diviziei de investiţii, Garth Ritchie, a fost de acord să demisioneze.

Rapoarte media recente au sugerat că Deutsche Bank ar putea reduce până la 20.000 de locuri de muncă - mai mult de unul din cinci din cei 91.500 de angajaţi ai săi.

Banca a precizat că îşi va reduce numărul de angajaţi la 74.000, până în 2022.

Consiliul de administraţie al băncii s-a întâlnit duminică pentru a discuta asupra modificărilor propuse, unul dintre cele mai mari planuri de restructurare ale unei bănci de investiţii din 2011, când HSBC a anunţat că va disponibiliza 30.000 de angajaţi.

AFACERI DE LA ZERO