♦ Ştefan Prigoreanu, CEO Millenium Broker: Nu putem trage o concluzie deocamdată, va fi o investigaţie. Trebuia să aibă o asigurare de răspundere civilă generală faţă de terţi şi accidente de muncă ale angajaţilor ♦ Legea nu obligă contractarea unor astfel de asigurări. Legislaţia română încă o dată nu este corectă pentru că nu impune existenţa unor asigurări în situaţii de mare risc.
În cazul exploziei de pe autostrada A7 din zona Vrancea, constructorul, respectiv firma de construcţii a omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, ar avea contractate asigurări pentru utilaje şi maşini, dar în acelaşi timp, nu este clar dacă există o poliţă de răspundere civilă faţă de terţi, ceea ce ridică din nou întrebări privind legislaţia din România care nu prevede nimic care să oblige companiile să încheie o poliţă de răspundere civilă faţă de terţi pentru a se proteja în cazul unui dezastru, dar şi să asigure o protecţie pentru persoane terţe care pot ajunge să sufere indirect, mai ales când sumele care vor trebui despăgubite ar putea ajunge la milioane de euro.
Tragedia de pe autostrada A7 din zona Vrancea s-a petrecut miercuri noaptea, moment în care mai mulţi muncitori ai firmei de construcţii deţinute de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu lucrau pentru a înainta cât mai mult cu lucrările autostrăzii. Un muncitor care opera un excavator şi decoperta o anumită zonă de pe şantier a rupt o coloană de gaz, ceea ce a dus la o explozie în zona respectivă care s-a văzut de la circa 30 km, soldată cu 4 morţi şi 5 răniţi, care ulterior au fost duşi la spital. Deşi momentan nu se ştie încă cine este vinovat, constructorul pentru că nu a respectat avizul de construcţie sau Transgaz pentru că nu a furnizat informaţiile corecte, lipsa unei poliţe de asigurare civilă generală faţă de terţi pentru cine este găsit vinovat ar putea însemna despăgubiri de milioane de euro din buzunarul propriu.