Bănci și Asigurări

Dezvoltatorul de centre comerciale NEPI Rockcastle a contractat un credit imobiliar verde garantat în valoare de 200 milioane euro de la Erste Group Bank AG şi Raiffeisen Bank România, pentru a îmbunătăţi poziţia de lichiditate a companiei

Dezvoltatorul de centre comerciale NEPI Rockcastle a...

Autor: Roxana Rosu

12.04.2023, 12:20 333

Dezvoltatorul de centre comerciale NEPI Rockcastle a contractat un credit imobiliar verde garantat în valoare de 200 milioane euro de la Erste Group Bank AG şi Raiffeisen Bank România, pentru a îmbunătăţi poziţia de lichiditate a companiei.

Casa de avocatură Dentons a oferit consultanţă juridică.

„Finanţarea verde de 200 de milioane de euro ne-a îmbunătăţit poziţia de lichiditate şi a dovedit încă o dată angajamentul nostru pe termen lung faţă de sustenabilitate. Mulţumim tuturor părţilor implicate care au contribuit la realizarea acestui proiect de succes.”, a declarat Eliza Predoiu, CFO al NEPI Rockcastle.

Împrumutul se încadrează în categoria finanţărilor verzi, îndeplinind criteriile de contribuţie substanţială la atenuarea riscurilor climatice, deoarece atât Mega Mall cât şi Promenada Sibiu beneficiază de certificări sustenabile “BREEAM In-Use”, calificativ Excellent, şi de atestate de performanţă energetică de Clasa A.

Dentons a coordonat din punct de vedere juridic întreaga tranzacţie de finanţare, începând de la etapa de structurare până la obţinerea de către client a sumelor de bani aferente creditului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO