Bănci și Asigurări

Dijmărescu, FGDB: O treime din cei care au economist în 2009 nu au mai avut bani să o facă în 2010

Autor: Liviu Chiru

24.11.2010, 10:29 28

O treime din numărul persoanelor care au realizat economii peparcursul anului 2009 nu au mai putut să o facă pe parcursul anului2010, a spus Eugen Dijmărescu, preşedintele Fondului de Garantare aDepozitelor în Sistemul Bancar, citând un sondaj realizat deinstituţie.

"O treime din cei care au economisit în 2009, nu au mai făcut-oîn anul 2010, ca rezultat direct al resurselor lor, al veniturilorşi salariilor mai mici, al pierderii locurilor de muncă", a spusDijmărescu, la un seminar organizat la BNR. Rezultatele studiuluirealizat de FGDB vor fi prezentate pe larg în luna decembrie,potrivit oficialului Fondului.

"În consecinţă, pentru 2011 viziunea este că poate cam o pătrimedin numărul celor care au mai economisit în 2010, ar putea să maieconomisească cu scopul explicit de a face faţă unor tendinţeadverse ale mediului economic, nu de a achiziţiona bunuri defolosinţă îndelungată sau de a reintra în sectorul imobiliar."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO