Bănci și Asigurări

Din cauza crizei coronavirusului, una din 10 persoane fizice şi una din 10 companii cu credite au cerut amânarea ratelor, deocamdată. Câte solicitări au primit băncile mari?

Radu Topliceanu

Radu Topliceanu

Autor: Claudia Medrega

20.04.2020, 14:15 1013

♦ Băncile locale au circa 1,5 milioane de clienţi retail şi 100.000 de clienţi corporate ♦ Clienţii pot solicita amânarea ratelor la credite până la jumătatea lunii mai ♦ Băncile au primit aproximativ 150.000 de solicitări de la persoanele fizice pentru suspendarea ratelor la credite ♦ La companii, numărul cererilor de amânare a ratelor este sub 10.000 ♦ BCR are peste 15.000  de solicitări de amânare a ratelor ♦ La Raiffeisen Bank numărul cererilor de amânare a ratelor depăşeşte 25.000 ♦ Peste 17.000 de clienţi ai ING Bank au cerut amânarea ratelor.

Pandemia de coronavirus, care impune carantină, izo­lare la domiciliu sau  inter­na­re pentru persoanele conta­minate, dar şi dimi­nuar­ea activităţii economice, care duce une­ori chiar la închideri de firme şi la şomaj, tehnic sau total, a pus şi clienţii care au credite la bănci în derulare în im­posibilitatea obiectivă de a-şi achita ra­tele la împrumuturi. Astfel, aproxi­mativ 10% dintre clienţii persoane fi­zi­ce şi circa 10% dintre companii au ce­rut, până acum, amânarea ratelor la credite.

După ce băncile au venit cu măsuri in­divi­duale de amânare a ratelor clien­ţilor, cu 1-3 luni, odată cu apariţia ordo­nan­ţei guvernului care stabileşte posi­bi­li­tatea păsuirii ratelor cu până la 9 luni, băncile şi-au aliniat ofertele la regulile stabilite de guvern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO