Bănci și Asigurări

Din cauza scăderii euro pe pieţele internaţionale, dolarul revine la Bucureşti la 4 lei şi urcă la maximul ultimelor două luni

Din cauza scăderii euro pe pieţele internaţionale,...

Autor: Anelis Baciu

26.10.2015, 00:02 310

Dolarul american a urcat vineri cu 1,8%, cursul atingând nivelul de 3,98 lei/unitate, potrivit referinţei anunţate de BNR. Moneda americană a depăşit însă nivelul de 4 lei pe piaţa interbancară şi a urcat astfel la maximul ultimelor două luni.

În ultimele săptămâni cotaţia a rămas sub pragul de 3,9 lei/dolar, pe fondul deciziei Fed de a menţine rata de dobândă, ceea ce a făcut ca moneda americană să se deprecieze în faţa euro. Aprecierea dolarului de la finalul săptamânii trecute a fost generată de un anunţ al Băncii Centrale Europene privind continuarea programului de a injectare de lichidităţi în zona euro. Acest lucru a determinat deprecierea euro în faţa dolarului.

Orice mişcarea a parităţii euro - dolar se vede şi pe piaţa financiară de la Bucureşti în condiţiile în care tranzacţiile cu dolari pe piaţa locală sunt nesemnificative, iar BNR cotează moneda americană în funcţie de cursul euro dolar de pe pieţele internaţionale şi paritatea leu-euro pe piaţa de la Bucureşti. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO