Bănci și Asigurări

Din culisele negocierilor dintre J.C. Flowers, Carpatica şi Piraeus Bank, pentru preluare

Din culisele negocierilor dintre J.C. Flowers, Carpatica...

Autor: Claudia Medrega

03.12.2015, 00:08 3399
Tranzacţia este pe ultima sută de metri şi nu trebuie decât semnătura dacă grecii decid să vândă operaţiunile de la Bucureşti.
 
Fondul american J.C. Flowers intenţionează să cumpere Banca Carpatica, să o capita­lize­ze, ur­mând ca ulterior Carpatica să cum­pere Piraeus Bank, reiese din ultimele negocieri aflate într-o fază avansată, conform unor surse apropiate discuţiilor.
 
J.C. Flowers, unul dintre jucătorii im­por­tanţi de pe Wall Street, înfiinţat de un exe­cutiv de la Goldman Sachs, poate să for­meze după preluarea Carpatica şi Piraeus Bank o bancă ce ar putea să intre în top 10.
 
Piraeus era la sfârşitul anului trecut pe locul 11 în topul sistemului bancar, cu o cotă de piaţă de 2,5%, în timp ce Carpatica ocupa po­ziţia 20, cu 0,9%. Cu o cotă de piaţă cu­mulată de 3,4%, noua entitate s-ar plasa pe locul nouă în topul băncilor. Dacă luăm însă în considerare datele din primele nouă luni din 2015, cota de piaţă a băncii nou formate ar fi în jur de 3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO