Bănci și Asigurări

Diosi: OTP nu are în plan preluarea unei bănci mai mici în Romania

Diosi: OTP nu are în plan preluarea unei bănci mai mici în Romania

Autor: Marius Radu - Mediafax

29.06.2011, 14:48 580

OTP Bank nu are în plan achiziţia unei bănci mai mici înRomânia, a declarat Laszlo Diosi, directorul general al subsidiareibăncii ungare în România, menţionând totodată că dacă ar fi loculacţionarilor băncilor elene nu ar vinde subsidiarele din Româniapentru că este "un loc în care se fac bani".

"Suntem interesaţi să cumpărăm orice. Dacă aş fi o bancagrecească nu mi-aş vinde subsidiarele. Pentru noi, să cumpărăm obancă mică nu este o soluţie", a spus Diosi, întrebat dacă OTP arputea să cumpere chiar una dintre subsidiarele băncilor greceştidin România.

Diosi a arătat că strategia OTP Bank vizează extinderea şi înalte ţări precum Croaţia, Rusia şi Slovacia.

Potrivit unor surse, OTP Bank, cea mai mare bancă din Ungaria,cu active de circa 37 miliarde de euro, este interesată depreluarea sucursalei RBS din România. Directorul general al RBSRomânia, Johan Gabriels, a declarat în luna mai că că multe băncis-au arătat interesate să cumpere subsidiara din România a RBS,însă nu există nicio ofertă de preţ concretă înaintată.

OTP Bank România ocupa la finele anului trecut locul 17 în topulbăncilor, cu o cotă de piaţă de 1,16% şi o valoare a activelor de3,9 miliarde lei. RBS România deţinea active de 6,15 miliarde delei, ocupând locul 13 din sistem, cu o pondere de 1,8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO