Bănci și Asigurări

Directorul adjunct Eurobank spune că managementul neperformantelor constituie o prioritate strategică

STAVROS IOANNOU, director ge neral adjunct al Eurobank

STAVROS IOANNOU, director ge neral adjunct al Eurobank

Autor: Roxana Rosu, Claudia Medrega

24.05.2016, 00:05 317

IFC, divizia de investiţii a Băncii Mon­dia­le, şi KRUK, companie din Europa Centrală şi de Est specializată în recu­pe­ra­rea datoriilor, au convenit să achi­zi­ţio­neze un portofoliu de credite neper­for­mante de la Bancpost şi alte subsidiare ale Eurobank din România, cu o valoare contabilă brută de 170 mil. euro (597 mil. euro solduri operaţionale).

IFC şi KRUK s-au angajat practic să in­ves­tească într-un por­tofoliu de credite ne­per­formante negaran­ta­te acordate persoa­ne­lor fizice de către Banc­post şi de alte sub­sidiare ale Gru­pu­lui Eurobank din Ro­mâ­nia, potrivit infor­ma­ţiilor transmise de IFC.

Aceasta este a do­ua cea mai mare tranzacţie cu credite neperformante le­gată de piaţa ro­mâ­nească, după me­ga­tranzacţia prin care BCR, cea mai mare bancă locală, a vândut la finele anului trecut un por­tofoliu de credite corpo­rate neper­formante (NPL) cu o va­loare nominală de 1,2 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO