Bănci și Asigurări

Directorul de operaţiuni al Credit Suisse, obligat să demisioneze după un scandal de spionaj

Directorul de operaţiuni al Credit Suisse, obligat să...

Autor: Mediafax

02.10.2019, 00:00 508

Directorul de operaţiuni al Credit Suisse, Tidjane Thiam, şi-a dat demisia după ce probele au arătat faptul că a iniţiat supravegherea unui executiv care a părăsit brusc firma, relatează BBC. 

Detectivii privaţi au fost angajaţi pentru a-l urmări pe fostul şef al diviziei de administrare a averilor, Iqbal Khan, timp de două săptămâni, în septembrie. Pierre-Olivier Bouee, membru al Comitetului executiv al băncii elveţiene, a spus că a iniţiat singur supravegherea lui Khan. Credit Suisse a spus că decizia de a-l supraveghea pe Iqbal Khan a fost „greşită şi a dus la consecinţe grave asupra băncii“.

Iqbal Khan a demisionat de Credit Suisse în iulie, iar banca elveţiană a angajat firma de securitate Investigo pentru a-l supraveghea pe angajatul demisionar care urmează să fie codirectorul băncii rivale UBS din 1 octombrie. În 17 septembrie, Khan a depus o plângere penală împotriva Credit Suisse, iar trei angajaţi ai firmei de securitate au fost reţinuţi de autorităţi pentru incident, a declarat, la acel moment, un reprezentant al Investigo.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO