Bănci și Asigurări

Directorul general adjunct al instituţiei care gestionează garanţiile acordate de stat prin Prima casă are un câştig lunar brut de 4.500 de euro

Directorul general adjunct al instituţiei care...

Autor: Liviu Popescu

15.03.2016, 00:00 340
Viorel Cîrstea, directorul general adjunct al Fondului Naţional pentru Garantare a creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), instituţia care gestionează garanţiile acordate de stat prin acest program, încasează lunar 20.000 de lei brut (echivalentul a 4.500 de euro), sumă ce include toate drepturile de natură bănească cuvenite, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.

„Se aprobă remuneraţia lunară brută a directorului general adjunct al FNGCIMM la nivelul sumei de 20.000 de lei, sumă ce include toate drepturile de natură bănească cuvenite”, se precizează în Monitorul Oficial. Dragoş Oltenescu, un executiv cu aproape zece ani de experienţă în banking, şcolit în cadrul BNP Paribas, RBS şi BCR, a preluat de ieri funcţia de director general şi preşedinte al consiliului de administraţie al FNGCIMM. El a fost numit direct în funcţie, fără concurs. Oltenescu o înlocuieşte pe Silvia Ciornei, al cărei mandat a expirat pe 24 februarie, potrivit informaţiilor transmise de Ministerul Finanţelor. Dragoş Oltenescu va avea ca principale obiective reformarea, eficientizarea şi repoziţionarea fondului în raport cu instituţiile financiare partenere, precum şi asigurarea implementării în bune condiţii a programelor Prima casă şi Prima maşină.

Înainte să se alăture conducerii FNGCIMM, Dragoş Oltenescu a ocupat poziţia de director financiar şi membru al comitetului executiv al BNP Paribas Cardif România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO