Bănci și Asigurări

Discuţii între circa 20 de lideri din bănci şi ministrul finanţelor despre programele derulate în parteneriat. Cîţu, ministrul finanţelor: Sistemul bancar are expertiza şi canalele de a transfera banii spre sectoarele performante. Oprescu, şeful ARB: Sistemul bancar s-a organizat ca să aibă procese automatizate şi să răspundă repede clienţilor

Aproximativ 20 de lideri din bănci şi şeful ARB Sergiu Oprescu au discutat cu ministrul finanţelor Florin Cîţu şi cu premierul Ludovic Orban despre amânarea ratelor la credite, programul IMM Invest  şi relansarea economiei.

Aproximativ 20 de lideri din bănci şi şeful ARB Sergiu Oprescu au discutat cu ministrul finanţelor Florin Cîţu şi cu premierul Ludovic Orban despre amânarea ratelor la credite, programul IMM Invest şi relansarea economiei.

Autor: Claudia Medrega

25.05.2020, 00:06 618

Amânarea ratelor la credite, programul IMM Invest  şi relansarea economiei au fost discutate vineri la guvern de un număr de aproximativ 20 de preşedinţi şi vicepreşedinţi de bănci cu ministrul finanţelor Florin Cîţu şi cu premierul Ludovic Orban, aceasta fiind prima astfel de întâlnire, la acest nivel, din ultimii 20 de ani.

Până în prezent 152.000 de clienţi ai băncilor au beneficiat de amânarea ratelor la credite până la nouă luni pe baza ordonanţei 37/2020 , însumând circa 3,3 mld. lei, după cum a spus ministrul finanţelor. Luând în considerare şi amânările de rate pe soluţiile oferite anterior de bănci, înainte de apariţia ordonanţei guvernului, numărul cererilor de amânare a ratelor depăşeşte 300.000.

„Scopul iniţial a fost să discutăm detaliile IMM Invest, în ceea ce priveşte partene­riatul guver­nului şi siste­mu­lui financiar-ban­car. Au rămas echi­pe­le tehnice să dis­cute de­taliile pro­gra­mului. Scopul întâl­nirii a fost de a relaxa sau de a face pro­cedura să fie mai sim­plă ca banii să ajun­gă la cei care au ne­voie cât mai rapid. Am discutat şi despre pro­­gramul cu amâ­na­rea ratelor clienţilor băn­cilor. Este un pro­gram ce a funcţionat foar­te rapid. Sistemul fi­nanciar-bancar s-a mo­bilizat şi foarte ra­pid a procesat cere­ri­le. Ceea ce am învăţat din acest program să folosim în IMM Invest pentru ca şi aici să avem acelaşi succes“, a declarat după întâlnirea cu bancherii Florin Cîţu, ministrul finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO