Bănci și Asigurări

Discuţiile între bancheri şi autorităţi pe noul moratoriu de amânare a ratelor bancare au continuat. Ciolacu, liderul PSD: S-a ajuns la un acord. Bancherii nu comentează

Discuţiile între bancheri şi autorităţi pe noul...

Autor: Claudia Medrega

08.04.2022, 00:05 292

Discuţiile între bancheri şi au­to­rităţi pe noul moratoriu de amânare a ratelor bancare au continuat, fiind mai multe runde de întâlniri în ultimele săptămâni, în condiţiile noului context eco­nomic tensionat, agravat de războ­iul de la graniţă.

Deocamdată, nu este clar cine va putea să beneficieze de noul mora­to­riu de amânare a ratelor, pe ce perioa­dă, care sunt criteriile de amânare.

Bancherii nu au confirmat până acum ajungerea la un acord privind forma noului moratoriu de amânare a ratelor bancare. Răspunsul oficial al bancherilor a fost: „No comment“.

Diferenţa majoră faţă de morato­riul de amânare a ratelor aplicat în pe­rioada pandemiei de COVID ar fi legată de faptul că atunci a existat un ghid al Autorităţii Bancare Europene (EBA), BNR a putut să flexibili­ze­ze cadrul prudenţial astfel ca împru­mu­turile amânate mai mult de 3 luni să nu fie considerate neperformante, iar băncile nu a tre­buit să pună bani deoparte provi­zionându-le.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO