Bănci și Asigurări

Divizia de investiţii a Băncii Mondiale împrumută Alpha Bank cu 50 mil. euro în vederea susţinerii creditării ipotecare

Divizia de investiţii a Băncii Mondiale împrumută...

Autor: Cristina Bellu

07.06.2017, 13:36 608
International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii private a Băncii Mondiale, acordă instituţiei Alpha Bank un împrumut de 50 de milioane de euro, în vederea susţinerii acordării de credite ipotecare şi pentru a contribui la extinderea accesului la finanţare pentru potenţialii proprietari de locuinţe din România. 
 
"Fondurile suplimentare pentru acordarea de credite ipotecare ne vor permite să sprijinim mai bine nevoile clienţilor noştri într-o piaţă în care cererea creşte anual", a spus Periklis Voulgaris, vicepreşedinte executiv al Alpha Bank România.
 
Alpha Bank România, prima bancă care a introdus în 2001 creditele ipotecare în România, este acum una dintre principalele bănci din ţară care acordă credite ipotecare, cu un portofoliu care depăşeşte 1 miliard de euro.
 
Prin finanţarea obţinută, banca se aşteaptă să susţină un număr mai mare viitori proprietari de locuinţe şi să dezvolte în continuare piaţa locală.
 
Una dintre priorităţile IFC în România este consolidarea sistemului financiar local, sprijinind băncile să ofere oportunităţi de finantare accesibile şi durabile pentru a spori incluziunea financiară.
 
Sistemul de finanţare a locuinţelor din România ar putea contribui mai mult la creşterea economică decât o face în prezent. Ponderea de 7% a portofoliului ipotecar rezidenţial în produsul intern brut este cea mai scăzută dintre ţările UE. Media pentru cele 28 de tari membre este de 50%.
 
"Noul împrumut al IFC va consolida şi mai mult parteneriatul nostru cu Alpha Bank România şi va permite băncii să-şi extindă portofoliul de credite ipotecare şi să-şi ajute clienţii să devină proprietari de locuinţe", a declarat Manuel Reyes-Retana, Director Regional al Grupului Instituţiilor Financiare din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. "Prin stimularea capacităţii Alpha Bank de a creste acordarea de credite ipotecare contribuim şi la un ciclu sănătos, generat pe plan intern, al ocupării forţei de muncă, creşterii economice şi economisirii".
 
În 2015, IFC a acordat Alpha Bank România o linie pentru sustinerea activitatii de comert international  in valoare de 30 de milioane de dolari, în cadrul Programului de Finanţare a Comerţului Global, care sprijină comerţul pe pieţele emergente prin acordarea de garanţii parţiale sau totale pentru tranzacţii comerciale individuale, garantate de ratingul triplu-A al IFC.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO