Doar 15% din case sunt asigurate printr-o poliţă facultativă

21 feb 2011 Autor: Ciprian Valentin Botea

Aproximativ 1,2 milioane de case şi apartamente sunt asigurate în prezent printr-o poliţă facultativă, ceea ce reprezintă doar 15% din totalul locuinţelor din România, potrivit Asociaţiei pentru Promovarea Asigurărilor (APPA).

La acestea se adaugă peste o jumătate de milion de locuinţe asigurate printr-o poliţă obligatorie, care acoperă doar pagubele provocate de cutremure, inundaţii sau alunecări de teren şi doar în limita a 20.000 de euro. În primele nouă luni din 2010, volumul primelor brute subscrise pe segmentul asigurărilor de incendiu şi daune la proprietăţi - unde sunt incluse şi poliţele pentru locuinţe - a scăzut cu 8,5%, până la 818 mil. lei, arată ultimele date publicate de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Începând din 15 iulie 2010 proprietarii care nu deţin o poliţă de asigurare facultativă care să acopere daunele produse de cutremure, inundaţii sau alunecări de teren trebuie să cumpere o asigurare obligatorie.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.02.2011

 
Cuvinte cheie:
case asigurate

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide