Bănci și Asigurări

Doar o cincime din păgubiţii Astra a solicitat plata daunelor la FGA

Doar o cincime din păgubiţii Astra a solicitat plata...

Autor: Anelis Baciu

19.01.2016, 00:00 377

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a primit până la finalul anului trecut aproximativ 11.000 de cereri de plată a despăgubirilor de la clienţii companiei în falimentul Astra Asigurări, ceea ce înseamnă că doar o cincime din păgubiţi au solicitat plata daunelor. Pentru cele 11.000 de cereri de plată Fondul se aşteaptă să plătească circa 92 mil. lei (21 mil. euro). În acest context, FGA recomandă păgubiţilor Astra să depună cereri de plată din timp pentru a evita astfel apariţia supraaglomerării şi a stării de nemulţumire.

Fondul a preluat de la Astra 57.200 de dosare de daună şi circa 2 milioane de poliţe în vigoare. FGA va plăti însă despăgubiri doar clienţilor care au depus cereri de plată şi celor care au dosarele complete. Plata daunelor de către Fond va fi demarată numai în momentul în care instanţa judecătorească va emite o decizie definitivă prinvind falimentul Astra Asigurări, în momentul de faţă existând doar o decizie executorie formulată de Tribunalul Bucureşti.

ASF a retras autorizaţia de funcţionare a Astra la finalul lunii august 2015 şi a cerut insolvenţa asigurătorului după ce majorarea capitalului cu suma de 425 mil. lei prin atragerea unui investitor străin a eşuat. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO