Bănci și Asigurări

Cu ce dobânzi atacă EximBank piaţa depozitelor bancare după ce a intrat pe retail după preluarea Băncii Româneşti? Dobândă de 8% pentru depozitele retail în lei pe 12 luni şi 8,25% la cele plasate online

Cu ce dobânzi atacă EximBank piaţa depozitelor bancare...

Autor: Mircea Nica

23.01.2023, 18:15 11116

Depozitele constituite online sunt bonificate cu un plus de dobândă de 0,25%, astfel că, pentru un depozit pentru 12 luni, plasat online, dobânda retail urcă la 8,25%, iar la depozitele în euro banca oferă 1,15% pentru scadenţa de 3 luni şi 1,60% pentru depozitele în euro pe 12 luni Dobânzile pe care banca le oferă firmelor sunt între 3,70% şi 4,50% pentru depozitele în lei şi între 0,3% şi 0,75% pentru cele în euro, în funcţie de maturitate.

EximBank, bancă de stat aflată în top 10 cele mai mari instituţii de cre­dit după active, ce a intrat începând din anul 2023 pe segmentul de retail după finalizarea fuziunii cu Banca Româ­nească, vine cu dobânzi la depozitele la termen în lei cuprinse între 6,75% şi 8% pentru persoanele fizice, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

„EximBank, bancă ce a intrat din acest an pe segmentul de retail după finalizarea fuziunii cu Banca Româ­nească, este una dintre instituţiile fi­nanciare care oferă în această perioa­dă printre cele mai bune alternative de economisire, bonificând cu do­bânzi competitive atât disponibilită­ţi­le per­soa­nelor fizice, cât şi ale compa­niilor. Astfel, pentru depozitele în lei con­stituite din fonduri noi, banca acordă persoanelor fizice o dobândă cuprinsă între 6,75% şi 8,00% pe an, în funcţie de maturitatea depozitului. Depozite­le constituite online sunt bonificate cu un plus de dobândă de 0,25%, astfel că, pentru un depozit pentru o perioa­dă de un an, plasat online, dobânda urcă la 8,25%“, au explicat pentru ZF reprezentanţii EximBank.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO