Bănci și Asigurări

Dolarul american este performerul anului: s-a apreciat cu 10% în numai cinci luni

Dolarul american este performerul anului: s-a apreciat cu...

Autor: Ciprian Botea

03.10.2014, 00:07 292
Dolarul a adus anul acesta un câştig de 7% investitorilor care au pariat pe moneda americană, dublu faţă de randamentele obţinute dintr-un depozit la termen în lei.
 
Dolarul este cotat în prezent în jurul nivelului de 3,5 lei, un maxim al ultimilor doi ani, comparativ cu o cotaţie de 3,3 lei/dolar la începutul anului.
 
Cine a pariat pe dolar în primăvară are acum un câştig de 10%, în condiţiile în care cotaţiile coborâseră în luna mai la 3,2 lei/dolar. Doar în luna septembrie aprecierea dolarului în faţa leului a fost de circa 3%. La aceasta se adaugă dobânda de circa 1,5% pe an la un depozit în dolari.
 
Dolarul a câştigat teren în mod constant în faţa euro de la jumătatea anului şi a ajuns în prezent la circa 1,26 unităţi/euro, minimul consemnat din vara anului 2012 încoace, ceea ce se reflectă şi pe piaţa românească. Tranzacţiile cu dolari sunt reduse pe piaţa valutară locală, astfel că banca centrală stabileşte cursul de schimb leu-euro în funcţie de cotaţiile euro/dolar pe pieţele internaţionale şi leu/euro pe piaţa de la Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO