Bănci și Asigurări

Dolarul american scade la minimul ultimelor aproape trei luni

Dolarul american scade la minimul ultimelor aproape trei...

Autor: Liviu Popescu

15.05.2015, 00:00 868

Cursul anunţat de Banca Naţională pentru dolarul american a ajuns ieri la 3,9 lei, în scădere cu 1,5% faţă de şedinţa precedentă şi a atins astfel cel mai scăzut nivel din ultimele aproape trei luni.

Pe 19 februarie, banca centrală anunţa o cotaţie de 3,89 lei. Referinţa anunţată de instituţie pentru euro a stagnat la 4,45 lei, în timp ce francul elveţian a crescut uşor la 4,28 lei. „Ne aşteptăm ca potenţialul de creştere pentru euro/leu să se menţină într-o piaţă care va căuta indicii privind posibilele intervenţii ale BNR pe măsură ce ne apropiem de maximele din ianuarie. Totuşi cursul este încă departe de marja superioară a intervalului 4,38-4,52 din ultimele 12 luni despre care se crede că ar reprezenta banda de confort a BNR”, scriu specialiştii ING într-un raport.

Dolarul american a schimbat prefixul la cursul BNR pe 4 martie pentru ca peste doar câteva zile să urce la maximul istoric de 4,2 lei pe unitate. Moneda americană a rămas în ultimele două săptămâni sub pragul de 4 lei la cursul BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO