Bănci și Asigurări

Dolarul s-a apreciat cu 0,7% faţă de leu în ultimele trei zile după raportările peste aşteptări ale companiilor americane

Dolarul s-a apreciat cu 0,7% faţă de leu în ultimele...

Autor: Alex Ciutacu

25.07.2019, 19:42 128

Dolarul american a crescut cu 0,78% faţă de leu în ultimele trei zile după ce companiile şi marile bănci americane au început raportările trimestriale, iar acestea arată rezultate peste aşteptări pentru mai mulţi giganţi.

Astfel, potrivit cursului BNR, în data de 22 iulie valoarea dolarului era de 4,2103 faţă de leu, iar în data de 25 iulie a ajuns la 4,2434 faţă de leu, înregistrând o creştere de 0,78%.

Dolarul a crescut în baza optimismului generat de rezultatele raportate de companiile americane precum Caterpillar, Facebook, Boeing, Ford, Intel, Alphabet, Amazon şi McDonalds.

Celălalt element care a contribuit la creşterea dolarului, potrivit CNBC, este semnalul FED potrivit căruia urmează o reducere a dobânzii de bază, corelat cu semnalul Băncii Centrale Europene în aceeaşi direcţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO