Dorin Badea, CFA România: De la Goldman Sachs la UniCredit şi UBS, toţi jucătorii mari din lume s-au implicat în criptomonede

13 mar 2018 Autor: Alex Ciutacu

Vezi galeria foto Dorin Badea, vicepreşedinte al CFA România: Criptomonedele sunt doar o parte din ecosistem, din aşa-numitul blockchain. Acesta aduce o inovaţie majoră prin felul în care funcţionează registrele.

„Aria critică este cea care ţine de protecţia consumatorului, pentru că aceste monede digitale nu au caracteristici de piaţă de retail, nu sunt nici monedă pentru că nu au caracteristicile unei monede şi nici recunoaştere legală“.

Întreaga industrie financiară s-a implicat în criptomonede, de la Bank of America, Goldman Sachs, Société Générale, UniCredit sau UBS la Barclays, Credit Suisse şi Citigroup, a explicat Dorin Badea, vicepreşedinte al CFA România, în cadrul unui eveniment ce s-a desfăşurat ieri la Institutul Bancar Român.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.03.2018

 
Cuvinte cheie:
badea
, romania
, ubs
, goldman sachs
, lipsa
, monede
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide