Bănci și Asigurări

Doru Lionăchescu a fost ales membru în boardul Băncii Transilvania

Doru Lionăchescu a fost ales membru în boardul Băncii...

Autor: Cristian Hostiuc

28.04.2016, 19:21 622

Doru Lionăchescu, unul dintre cei mai cunoscuţi bancheri de investiţii de pe piaţa românească a fost ales membru în boarudl Băncii Transilvania, ocupând un post vacant pentru perioada rămasă, până la finalul mandatului actualului consiliu de administraţie – aprilie 2018.

După ce a lucrat mai bine de un deceniu în sistemul bancar – ING, Citibank şi Bancpost, Lionăchescu a înfiinţat casa de investiţii Capital Partners, prin care a consiliat antreprenori români şi investitori în realizarea unor tranzacţii pe piaţa românească. În aprilie, el a vândut casa de investiţii Băncii Transilvania.

De mai bine de zece ani, Lionăchescu, împreună cu analiştii lui realizează ZF – Cele mai valoroase companii din România, un catalog de referinţă pentru valoarea companiilor şi a băncilor care activează pe piaţa românească.

Banca Transilvania este câştigătoarea crizei, mai ales după preluarea Volksbank,  reuşind să urce d epe locul 7 până pe locul 3 în topul băncilor din România. În acest moment, valoarea bursieră a băncii este de 8,170 miliarde de lei (1,82 miliarde de euro).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO