Bănci și Asigurări

Două angajate CEC Bank care ar fi furat 700.000 de lei de la clienţi rămân în libertate

Autor: Departamentul Corespondenţi

19.09.2012, 16:18 780

Miercuri, Tribunalul Cluj a judecat recursul procurorilor DIICOT împotriva unei sentinţe a Judecătoriei Cluj-Napoca, instanţă care a decis săptămâna trecută ca Ana Olga Coldea şi Daniela Liana Brie să fie cercetate în stare de libertate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Procurorii DIICOT au cerut ca femeile să fie cercetate în stare de arest preventiv, în timp ce pentru o a treia angajată a CEC Bank cercetată în acest dosar nu s-a propus nici săptămâna trecută arestarea.

Avocaţii celor două femei au cerut ca acestea să fie cercetate în stare de libertate, susţinând că ele nu reprezintă pericol public, iar lăsarea lor în libertate nu ar prejudicia ancheta şi nu există pericolul să săvârşească alte fapte. Avocatul lui Brie a arătat, de asemenea, că în cazul clientei sale prejudiciul a fost recuperat, înainte de începerea anchetei procurorilor.

Liana Brie şi Ana Coldea au spus în faţa judecătorilor că recunosc, regretă faptele şi au cerut să fie judecate în stare de libertate.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Cluj, judecătorul Petru Urs, a declarat corespondentului MEDIAFAX că instanţa Tribunalului Cluj a respins recursul procurorilor DIICOT ca nefondat, sentinţa fiind definitivă, astfel că Ana Olga Coldea şi Daniela Liana Brie vor fi cercetate în continuare în stare de libertate.

Săptămâna trecută, surse din rândul anchetatorilor declarau că Liana Brie, şefa agenţiei 6 CEC Bank, împreună cu o angajată, Ana Coldea, au transferat bani din conturile unor clienţi în conturile altora, apoi au retras diferite sume.

În momentul în care o persoană mergea la agenţie pentru a ridica bani, contul acesteia era alimentat din conturile altor clienţi, pentru ca lipsurile să nu fie descoperite.

Conform surselor citate, în dosar este cercetată şi o a treia angajată, Ana Maria Vincze. În cazul acesteia, procurorii nu au cerut arestarea.

Tranzacţiile prin conturile clienţilor CEC Bank Cluj se făceau direct din interiorul sistemului informatic, femeile fiind cercetate pentru fraude informatice.

Conform surselor citate, CEC Bank i-a despăgubit pe clienţii care au rămas fără bani, fiind vorba de peste 20 de persoane.

Conform aceloraşi surse, angajatele ar fi furat, timp de trei ani, 700.000 de lei din conturile unor clienţi, majoritatea persoane în vârstă.

Frauda a fost sesizată de un client căruia i-a fost închis contul şi care a aflat că nu mai are niciun ban în acel cont, adăugau aceleaşi surse.

Iniţial, Liana Brie şi Ana Coldea au fost reţinute de procurorii DIICOT, dar Judecătoria Cluj-Napoca a dispus cercetarea lor în libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea pentru 30 de zile. Această decizie a fost atacată cu recurs de procurori.

Procurorii urmează să stabilească cu exactitate a prejudiciului şi a numărului de clienţi păgubiţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO