Bănci și Asigurări

Drăgoi, Finanţe: Creşterea economică de 1,5-2% poate fi atinsă în 2012

Drăgoi, Finanţe: Creşterea economică de 1,5-2% poate fi atinsă în 2012

Foto: Catalin Abagiu

Autor: Mihaela Claudia Medrega

27.03.2012, 18:13 258

Prioritatea autorităţilor române este asigurarea creşterii economice, iar avansul PIB estimat la 1,5-2% pentru acest an la poate fi atins, a declarat Bogdan Drăgoi, ministrul Finanţelor Publice.

"Ce vă pot spune acum este că avansul economiei de 1,5-2% poate fi atins. Ne-am uitat la comenzi, ne-am uitat la exporturi, la cerere, şi, fără niciun fel de problemă poate fi atins", a spus Drăgoi la o conferinţă organizată de Financial Times la Bucureşti.

Guvernul a decis să revizuiască în jos prognoza de creştere economică pentru 2012, la Ă1,7%, după trecerea a doar trei luni din acest an, noua estimare fiind încă optimistă comparativ cu estimările bancherilor, care şi-au ajustat previziunile spre 0,5%-1%.

Bugetul pentru acest an a fost fundamentat pe o creştere economică de 1,8-2,3% şi apare întrebarea cât de realiste rămân aşteptările de creştere a veniturilor în condiţiile în care economia nu va mai performa atât de bine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO