Bănci și Asigurări

Dragoş Huru, profesor ASE: De ce să nu fie această creştere economică sustenabilă? Ne speriem degeaba

Dragoş Huru, profesor ASE: De ce să nu fie această...

Autor: Cristian Hostiuc

14.06.2016, 12:59 2478

Dragoş Huru, profesor la ASE, director al departamentului de economie şi politici economice, susţine că această creştere economică este sustenabilă, iar tăierile de taxe sau majorările salariale lasă mai mulţi bani în sectorul privat, care mai întâi se duc în consum, dar ulterior se întorc în investiţii.

”De ce ne speriem de faptul că s-au tăiat taxele sau că s-au majorat salariile? România avea nevoie de acest lucru. Tragem prea multe semnale de alarmă care pot să stopeze un trend care merge bine”, a menţionat Huru la un eveniment economic organizat de ministrul finanţelor legat de politici economice sustenabile.

El a menţionat că România (Guvernul n.r) refuză în continuare să aloce fonduri pentru cercetare, ceea ce face ca ţara să rămână în urmă din punct de vedere al cercetării şi inovării.

El a menţionat faptul că România nu are politici colective, ceea ce afectează economia. Avem o creştere a numărului de automobile, dar refuzăm a investi în transportul feroviar, care este pentru toată lumea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO