Bănci și Asigurări

Dumitrescu, Deloitte: Mă aştept să văd 4-5 tranzacţii cu NPL-uri de câteva sute de mil. euro fiecare în 2017

Dumitrescu, Deloitte: Mă aştept să văd 4-5...

Autor: Anelis Baciu

02.03.2017, 00:05 503
Tendinţa de creştere a tranzacţiilor cu credite neperformante retail ipotecare începută în 2016 va continua şi în 2017.
 
Pe piaţa locală a tranzacţiilor cu credite neperformante ar putea avea loc în acest an 4-5 dealuri, fiecare cu o valoare de câteva sute de milioane de euro, consideră Radu Dumitrescu, partener în cadrul Deloitte România şi coordonator al ramurii dedicate serviciilor de fuziuni si achiziţii şi serviciilor de reorganizare din cadrul departamentului de consultanţă financiară.
 
Anul trecut băncile din România au vândut credite neperformante în valoare de 1,4 miliarde de euro, clasându-se pe locul doi în regiune după Ungaria, unde s-au încheiat tranzacţii cu NPL-uri (non-performing loans) în valoare de 2,4 miliarde de euro, potrivit unui studiu realizat de Deloitte. Pe piaţa locală mai sunt însă în negociere tranzacţii în valoare de circa 1,5 miliarde de euro. Discuţiile în cazul acestor portofolii au început în 2016.
 
„În 2017 băncile româneşti vizează micşorarea ratei NPL de 10% înregistrată la sfârşitul anului 2016, astfel că vor ţinti reducerea diferenţei dintre nivelul actual şi media europeană de 5%. În acest context, mă astept să văd patru până la cinci tranzacţii cu credite neperformante în acest an, fiecare cu valori nominale de câteva sute de milioane de euro“, a explicat Radu Dumitrescu. El afirmă că împrumurile neperformante corporate şi cele de retail cu ipotecă vor rămâne vedetele tranzacţiilor în Europa Centrală şi de Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO