Bănci și Asigurări

Dumitru Nancu, FNGCIMM: IMM Invest a început când 1 din 4 firme erau bancabile. În 2021 am început cu 1 din 2 IMM-uri bancabile. Practic, acest program a ajutat la bancarizarea IMM-urilor

ZF/First Bank „Cum putem folosi expertiza businessului american în România“

Dumitru Nancu, FNGCIMM: IMM Invest a început când 1 din...

Autor: Răzvan Botea

21.06.2022, 13:21 147

IMM Invest a ajutat la bancarizarea IMM-urilor, a spus Dumitru Nancu, preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM). Programul a început când 1 din 4 firme erau bancabile. În 2021, 1 din 2 IMM-uri erau bancabile, a spus el la evenimentul ZF/First Bank „Cum putem folosi expertiza businessului american în România“.

„IMM Invest a început când 1 din 4 firme erau bancabile. În 2021 am început cu 1 din 2 IMM-uri bancabile. Practic, acest program, pe lângă faptul că are un loc important în economie, a ajutat la bancarizarea IMM-urilor.”

Ziarul Financiar şi First Bank au organizat marţi în Oradea conferinţa regională „Cum putem folosi expertiza businessului american în România”. Conferinţa poate fi urmărită pe Facebook Ziarul Financiar.

Ce a mai spus Dumtiru Nancu la ZF/First Bank „Cum putem folosi expertiza businessului american în România“ Oradea:

La 30 iunie se închide cadrul temporar Covid. Avem pe circuitul de avizare un OUG care va prelungi programele precum IMM Invest, Agro Invest şi se vor trece pe noul cadru temporar de ajutor de stat pentru IMM-uri. Aici schemă de ajutor de stat va constă în maxim 90% garanţie. Pe IMM Invest erau pe dimensiunea.

Ajutorul de stat pe noul cadru scade. Dacă înainte era de 2,4 mil. de euro, acum pentru IMM-uri este de 400.000  de euro, iar pentru agricultură ajutorul de stat poate merge până la 135.000 de euro.

Fondul va deschide o reprezentanta în Bihor. Până în prezent, din cele 11.000 de garanţii din IMM Invest, Bihor este pe locul 1. Pe primul loc am avut transporturile, comerţul.

Sunt 56.000 de companii garantate prim IMM Invest. Aproape 37-38 mld. de lei este infuzia din economie.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO