Bănci și Asigurări

După 12 ani la BRD, Sorin Popa va fi promovat la Paris la sediul central al Societe Generale

Autor: Mediafax

08.12.2011, 18:57 1129

Directorul general delegat al BRD, Sorin Popa, va fi promovat, din 2 ianuarie, la Paris, fiind însărcinat cu dezvoltarea comercială a reţelei internaţionale a Societe Generale, poziţia lui de la Bucureşti urmând să fie preluată de către Alexandre Maymat, care va fi numit ulterior preşedinte al BRD.

"Sorin Popa, administratorul şi directorul general delegat al BRD-Groupe Societe Generale, va fi promovat, începând cu 2 ianuarie 2012, la Paris în funcţia de consilier al directorului băncii comerciale internaţionale a Societe Generale, fiind însărcinat cu dezvoltarea comercială a reţelei internaţionale a grupului francez. El va rămâne în continuare administrator (membru în Consiliul de Administraţie) al BRD-Groupe Societe Generale. Alexandre Maymat, actualul administrator şi director general al Societe Generale Camerun, va fi propus la începutul anului 2012 ca administrator al BRD-Groupe Societe Generale, urmând să fie numit apoi preşedinte al BRD-Groupe Societe Generale după plecarea lui Guy Poupet", a anunţat grupul francez Societe Generale.

Funcţia de administrator şi director general delegat este a doua poziţie în bancă.

Popa lucrează pentru SocGen încă din 1992, iar la BRD este în structura de conducere din momentul privatizării acum 12 ani.

Sorin Popa, 47 de ani, a preluat poziţia numărul doi în BRD-SocGen în septembrie.

Popa a intrat în ianuarie 1993 la sucursala de la Bucureşti a Société Générale, iar odată cu preluarea BRD de către francezi în 1999 el a fost cooptat în structura de management a băncii. El a absolvit Academia de Studii Economice, iar imediat apoi a lucrat la Piteşti într-o fabrică de componente auto.

Între 1990 şi 1992 a lucrat în administraţia financiară ca inspector. În 1992 a absolvit un curs de master la Universitatea din Toulouse.

După preluarea BRD de către SocGen, Popa a fost responsabil de restructurarea operaţiunilor şi de implementarea noii strategii de retail care a dus la extinderea puternică a băncii la mijlocul anilor 2000. Retailul, susţinut de o reţea de peste 900 de unităţi, aduce cea mai mare parte din veniturile BRD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO