Bănci și Asigurări

După 20 ani, Emil Bituleanu pleacă de la Libra Internet Bank. În locul lui vine la conducerea băncii Cristina Mahika Voiconi

Emil Bituleanu pleacă din aprilie 2023 de la Libra Internet Bank, după ce s-a alăturat băncii în 2003, ca director general adjunct, iar din 2007 devenise director general al  băncii.

Emil Bituleanu pleacă din aprilie 2023 de la Libra Internet Bank, după ce s-a alăturat băncii în 2003, ca director general adjunct, iar din 2007 devenise director general al băncii.

Autor: Liviu Popescu

23.03.2023, 00:05 677

Mandatul de CEO al lui Emil Bituleanu ajunge la final pe 8 aprilie 2023. Emil Bituleanu s-a alăturat echipei Libra Internet Bank în anul 2003, în calitate de director general adjunct, iar din anul 2007 este directorul general al băncii.

Emil Bituleanu, unul dintre veteranii sistemului bancar din România, şi care din 2007 conduce Libra Internet Bank - instituţie de credit cu mai multe emisiuni de obligaţiuni de 48 mil. euro listate la Bursa de Valori Bucureşti, se retrage din funcţia de director general al băncii pe 8 aprilie 2023 ca urmare a expirării mandatului. 

„Având în vedere nota de informare a Consiliului de Administraţie (...) (prin care acesta a luat notă de informarea dlui. Emilian Bituleanu cu privire la încetarea mandatului său de director general al băncii la data de 8 aprilie 2023) în vederea bunei funcţionări a Comitetului de Direcţie, Consiliul de Administraţie constata că funcţia de director general este vacantă de la data de 09.04.2023, şi hotărăşte: Consiliul de Administraţie mulţumeşte dlui. Bituleanu pentru profesionalismul şi dăruirea demonstrate în calitate de director general şi membru al Consiliului de Administraţie al Libra Internet Bank în cei 20 de ani de activitate“, se arată într-un raport la BVB. Banca a numit-o în funcţia de director general, membru al Comitetului de Direcţie, pe Cristina - Carmen Mahika-Voiconi. Ea va prelua funcţia de director general după înregistrarea acestei modificări la Registrul Comerţului, dar nu mai devreme de 9 aprilie 2023, data la care funcţia este vacantă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO