Bănci și Asigurări

După BCR şi Raiffeisen Banca pentru Locuinţe a caştigat în prima instanţă procesul cu Curtea de Conturi

După BCR şi Raiffeisen Banca pentru Locuinţe a...

Autor: Anelis Baciu

07.03.2017, 00:00 628

Curtea de Apel a dat caştig de cauză Raiffeisen Banca pentru Locuinţe în procesul cu Curtea de Conturi care acuză cele două bănci din sistemul de economisire-creditare că au încasat şi plătit ilegal primele de la stat către minori şi persoane cu varstă peste 65 de ani. 

Decizia nu este definitivă şi vine după o hotărare similară în cazul BCR Banca pentru Locuinţe. Prejudiciul total de care Raiffeisen Banca pentru Locuinţe este acuzată de Curtea de Conturi se ridică la 60 de milioane de lei (13 mil. euro). În cazul ambelor bănci prejudiciul se ridică la 73 milioane de euro. 

Judecătorii Curţii de Apel au ajuns la concluzia că legislaţia actuală nu îi obligă pe clienţii care au economisit minimum cinci ani să justifice utilizarea economiilor în domeniul locativ. Totodată, decizia Curţii clarifică faptul că accesarea unui credit în sistemul colectiv al economisirii-creditării este numai o opţiune a clientului, nu o obligaţie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO