Bănci și Asigurări

După ce a urcat patru poziţii în top, Raiffeisen Bank a devenit cel mai mare jucător de pe piaţa titlurilor de stat în 2016

După ce a urcat patru poziţii în top, Raiffeisen Bank...

Autor: Claudia Medrega

09.02.2017, 00:06 918
Raiffeisen Bank, a patra cea mai mare instituţie de credit de pe piaţa lo­cală, a urcat anul trecut în clasamentul dea­lerilor primari sărind de pe locul 5 până pe primul loc, poziţie care a fost ocupată în 2015 de Banca Transilvania.

În ultimii ani, profiturile băncilor au fost alimentate în principal de câştigul din tranzacţionarea titlurilor de stat şi mai puţin de veniturile din activitatea de bază, respectiv din creditare.

Grupul austriac Raiffeisen a făcut profit de 64 mil. euro în primele nouă luni din 2016, în scădere cu aproximativ 25% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, conform datelor anunţate de grup la Viena. Diluarea profitului Raiffeisen a venit pe fondul creşterii provizioanelor nete, pe fondul legii dării în plată a imobilelor, dar şi ca urmare a scăderii veniturilor nete din dobânzi.

Clasamentul celor nouă dealeri primari este realizat de Ministerul Fi­nan­ţelor împreună cu BNR pe baza cri­te­riilor de evaluare anuală a băncilor care au acest rol pe piaţa titlurilor de stat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO