Bănci și Asigurări

După ce verdictul privind legea dării în plată a stârnit confuzie, Curtea Constituţională revine cu clarificări

După ce verdictul privind legea dării în plată a...

Autor: Claudia Medrega

28.10.2016, 00:02 1064
Curtea Constituţională a revenit cu clarificări privind decizia legată de legea dării în plată, declarată „parţial neconstituţională“, după ce comunicarea anterioară a stârnit confuzie şi interpretări diverse, indicând că s-ar putea aplica tuturor contractelor de credit în derulare, condiţia fiind ca instanţele de judecată să verifice dacă există elemente obiective, excepţionale care justifică darea în plată, adică să se aplice principiul impreviziunii din Codul civil.

Clarificările suplimentare aduse de Curtea Constituţională au fost justificate prin „interesul publicului privind clarificarea unor aspecte legate de soluţia pronunţată de Curtea Constituţională prin Decizia nr. 623 din 25 octombrie 2016 cu privire la excepţiile de neconstituţionalitate ale unor dispoziţii din Legea nr. 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO