Bănci și Asigurări

După legea dării în plată, BCR măreşte avansul la creditele pentru locuinţe la 35% şi reduce perioada de rambursare cu cinci ani

După legea dării în plată, BCR măreşte avansul la...

Autor: Liviu Popescu

10.05.2016, 00:08 1816

Un număr de şase bănci din cele mai mari 10 instituţii de credit din România, toate membre ale Asociaţiei Române a Băncilor, au decis să majoreze avansul solicitat clienţilor pentru creditele imobiliare în lei, dar şi la cele în euro.

BCR, cel mai mare jucător din sistem, a majorat ieri avansul pentru creditele în lei ipo­tecare şi imobiliare de la 15% la 35%, ca reacţie la pro­mul­garea dării în plată, unul dintre actele normative in­tens dezbătute în România ultimelor luni. BCR nu are produse de creditare în euro.

Cea mai mare bancă din România se alătură astfel altor cinci bănci din plutonul celor mai mari zece instituţii de credit care au decis să modifice parametrii produselor de creditare şi să le ceară mai mulţi bani clienţilor care se prezintă la bancă pentru un împrumut.

BCR, BRD, Raif­feisen, CEC Bank, Alpha Bank şi Bancpost, toate în top 10 şi membre ale Asociaţiei Române a Băncilor, au decis să majoreze avansul la creditele în lei în cazul unora la 30%, iar în cazul celor care au în portofoliu şi împrumuturi în euro, de la 20% la 40%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO