Bănci și Asigurări

Eazy Asigurări, primul insurtech din România, care îl are în spate pe antreprenorul Sacha Dragic, fondatorul grupului Superbet, a primit avizul ASF şi devine funcţional. La conducerea companiei a fost adus Theodor Alexandrescu, care a petrecut opt ani în Emiratele Arabe, unde a fost director Zurich Insurance Company şi Senior VP & CEO Metlife Gulf

Eazy Asigurări, primul insurtech din România, care îl...

Autor: Mircea Nica

15.12.2022, 10:43 944

Fondatorul grupului Superbet, Sacha Dragic îşi extinde portofoliul de investiţii în zona asigurărilor şi investeşte, prin vehiculul său D Craig Holding, în primul insurtech din România şi din Europa Centrală şi de Est. Eazy Asigurări a primit ieri, 14 decembrie, avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), reglementatorul pieţei de profil, la cinci luni de la depunerea documentaţiei în vederea obţinerii licenţei de funcţionare. Consultantul întregului proces de licenţiere şi avizare a fost firma de avocatură Bulboaca & Asociaţii, conform informaţiilor transmise de reprezentanţii noului insurtech.

La conducerea companiei, ca Preşedinte al Consiliului de Administraţie, a fost adus Theodor Alexandrescu, unul dintre cei mai galonaţi executivi din piaţa de asigurări, cu o experienţă de două decenii în cele mai mari companii de profil internaţionale.  Theodor Alexandrescu revine în România după opt ani petrecuţi în Emiratele Arabe, unde a fost pe rând director în cadrul Zurich Insurance Company şi Senior Vice President & CEO Metlife Gulf, respectiv Senior Vice President & EMEA Head of Retail în cadrul Metlife.

“Pe tot parcursul carierei mele locale şi internaţionale, m-am asociat cu liderii momentului şi ai schimbării, cu cei care au dovedit că au viziune şi pun în centrul construcţiei lor clientul. Trecerea la era digitală în asigurări am trăit-o deja în Orientul Mijlociu şi în Asia şi sunt convins că este următoarea etapă care va duce la profesionalizarea pieţei de asigurări din România. A venit momentul de a mă implica activ şi de a contribui cu toată experienţa acumulată în diferite geografii de-a lungul a peste 20 de ani în asigurări”,  a declarat Theodor Alexandrescu.

Poziţia de director executiv este ocupată de Dan Filip, cu experienţă în România şi Olanda, fost Director Financiar în cadrul NN România şi Head of Actuarial Casf-Flow Modelling la NN Rotterdam, la fel cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniu.

Eazy Asigurări va acoperi zona asigurărilor generale, inclusiv segmentul poliţelor obligatorii RCA. Obiectivul este de a pune bazele unui jucător solid în piaţa locală de asigurări, iar ambiţia este de a transforma noul insurtech într-un jucător regional într-un orizont de trei-cinci ani.

“Îmi place să lucrez cu profesionişti validaţi local şi internaţional. Cu Theodor nu puteam rata oportunitatea de a aduce în România un model de business care îşi propune să catalizeze un ‘market disruption’ pe piaţa locală. Sectorul asigurărilor trebuie adus şi în România în era high tech şi asta vrem prin acest nou business. Ne dorim profesionalizarea şi digitalizarea pieţei locale în acord cu un client modern obişnuit deja cu platforme de genul Amazon, Revolut, eToro”, a completat Sacha Dragic.

În ultimii ani, Sacha Dragic a devenit unul dintre cei mai importanţi antreprenori din România, grupul Superbet depăşind deja valoarea de 2,5 mld. de euro. În 2019, câştiga încrederea americanilor de la Blackstone, unul dintre cele mai mari fonduri de private equity din lume, devenit acţionar minoritar în Superbet, iar în 2020 a marcat cea mai mare tranzacţie făcută de o companiei românească în afara ţării – achiziţia celui de-al treilea jucător din piaţa belgiană de betting&gaming. Dincolo de succesul Superbet, Dragic deţine în acest moment un portofoliu diversificat de investiţii - în servicii financiare (pachete minoritare în fondul Mozaik Investments şi în Certinvest), dar şi în firme listate la BVB, precum Holde Agri. De asemenea, Dragic mai controlează şi D Moonshots, un fond de investiţii de risc (Venture Capital) directe şi indirecte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO