Bănci și Asigurări

Echipa Facultăţii de Ştiinte Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a câştigat etapa naţională a competiţiei CFA Institute Research Challenge

Echipa Facultăţii de Ştiinte Economice şi Gestiunea...

Autor: Roxana Rosu

01.03.2022, 09:38 193

Echipa de studenti de la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca a câştigat etapa nationala a competitiei „CFA Institute Research Challenge, concurs aflat la a 10-a ediţie.

“Am fost cu totii impresionati de nivelul ridicat la care au participat echipele de studenti inscrise in competitie si de capacitatea studentilor de a intelege una dintre cele mai importante industrii pentru Romania si una dintre cele mai complexe companii. Echipele au lucrat mai mult de sase luni si au realizat o analiza comparabila cu a unui analist financiar profesionist. Toti cei 40 de studenti care au luat parte in aceasta competitie sunt valorosi pentru industria financiara din Romania si Republica Moldova. Multi dintre ei vor fi lideri ai industriei financiare din cele doua tari si, judecand dupa performanta lor in cadrul competitiei “CFA Institute Research Challenge”, suntem increzatori ca suntem pe maini bune”, a declarat Andreea Nica, CFA – coordonator proiect si membru in Consiliului Director al Asociatiei CFA Romania.

OMV Petrom a fost compania subiect in cadrul competitiei, care se bazeaza pe principiile dezvoltarii durabile, a armoniei intre mediu, economic si social. McKinsey&Company a fost partenerul oficial al competitiei.

În competiţie s-au înscris nouă echipe care au reprezentat universitati din Romania si Republica Moldova.  

 Competitia “CFA Institute Research Challenge” s-a desfasurat cu suportul si sustinerea CFA Institute, si a companiilor McKinsey & Company in Romania, Refinitiv si Kaplan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO