Bănci și Asigurări

Economia SUA, cea mai mare din lume, încă mai poate crea locuri de muncă într-un ritm sănătos

Economia SUA, cea mai mare din lume, încă mai poate...

Autor: Bogdan Cojocaru

05.08.2019, 00:00 178

Companiile din America au continuat să facă angajări într-un ritm sănătos în iulie, iar majorările salariale au accelerat, ceea ce denotă o piaţă a muncii solidă în contextul în care Rezerva Federală a redus dobânzile săptămâna trecută, iar preşedintele Donald Trump a tras noi salve în războiul comercial cu China. 

Numărul locurilor de muncă ocupate s-a majorat cu 164.000, potrivit datelor Departamentului Muncii, preluate de Bloomberg. Rata şomajului a fost de 3,7%, apropiată de minimul ultimei jumătăţi de secol, în timp ce câştigul mediu pe oră a urcat cu 3,2% faţă de anul trecut, evoluţie mai bună decât s-a anticipat.

În pofida creşterii sănătoase a statelor de plată a salariilor din iulie,  creşterea medie pe trei luni de 140.000 a fost cea mai lentă din ultimii aproape doi ani.

Această tendinţă este în concordanţă cu prognozele de încetinire treptată a creşterii numărului de locuri de muncă pe măsură ce condiţiile de pe piaţa muncii se înăspresc, dar poate fi interpretată şi ca un semn că economia îşi pierde din forţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO