Bănci și Asigurări

Ediţie specială ZF Live: Pro şi contra impozitului pe cifra de afaceri: „20-40% din economie este gri sau neagră. De ce nu se colectează banii din acele surse? Statul vrea să ia bani tot de la cei care îşi plătesc taxele, prin supraimpozitare.“

Ediţie specială ZF Live: Pro şi contra impozitului pe...

Autor: Roxana Rosu, Ştefan Stan, Corina Zamfir

06.07.2017, 00:05 878
Consultanţii fiscali şi oamenii de afaceri sunt în general de părere că schimbarea sistemului de impozitare, prin înlocuirea impozitului pe profit cu unul pe cifra de afaceri, nu ar avea un efect benefic asupra economiei, nu ar reduce evaziunea fiscală şi nu este o mişcare oportună în acest moment, potrivit participanţilor la emisiunea ZF Live de miercuri.
 
În acest context, Dan Bădin, partener coordonator servicii fiscale şi juridice Deloitte România, consideră că cea mai mare sursă de venituri pentru stat este economia gri şi neagră şi acolo ar trebui să se îndrepte eforturile de creştere a colectării.
 
„20-40% din economie e gri sau neagră. De ce nu se colectează banii din acele surse? Statul vrea să ia bani tot de la cei care îşi plătesc taxele, prin supraimpozitare. Statul îşi arată neputinţa de a implementa legea actuală şi să colecteze venituri de la toţi jucătorii de pe piaţă“, a spus Bădin.
 
În plus, discuţii privind imbună­tăţirea fiscalităţii, pentru ca firmele să plătească impozit în ţara în care îşi desfăşoară activitatea, există la nivel global de 6-7 ani şi va exista şi o directivă europeană în acest sens, care se va aplica şi în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO