Bănci și Asigurări

Efectul Brexit: Deutsche Bank se pregăteşte să transfere 300 de miliarde de euro din Londra în Frankfurt

Efectul Brexit: Deutsche Bank se pregăteşte să...

Autor: Alex Ciutacu

25.07.2017, 14:58 411

Gigantul din domeniu bancar, Deutsche Bank, va muta 300 de miliarde de euro din Marea Britanie în sediul central din Frankfurt. Mutarea vine ca urmare a deciziei Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, potrivit Bloomberg.

Suma de 300 de miliarde de euro reprezintă aproape 20% din bilanţul Deutsche Bank, care s-a listat cu bunuri în valoare de 1.59 triliarde de euro la sfârşitul anului trecut.

Mutarea va începe în septembrie 2018 şi se aşteaptă a fi finalizată până în luna martie a anului 2019, conform surselor citate de Bloomberg.

Monika Schaller, purtător de cuvânt pentru Deutsche Bank, a refuzat să comenteze.

John Cryan, directorul executiv, le-a transmis angajaţilor, printr-un mesaj video, că se pregătesc pentru un Brexit dificil, în care majoritatea filialelor şi serviciilor din Londra vor fi mutate la Frankfurt, inclusiv cele 20.000 de conturi ale clienţilor.

„Există înfiorător de multe detalii de pus la punct. Inevitabil, vom muta fondurile” spune Cryan în mesajul video.

Planul de acţiune al Deutsche Bank este supervizat de liderii grupului de investiţii, Marcus Schenck şi Garth Ritchie, cât şi de membra comitetului executiv Sylvie Matherat.

În luna martie, gigantul din domeniul bancar a prezentat o nouă strategie ce presupune o atenţie accentuată, în privinţa investiţiilor, asupra corporaţiilor şi reliefarea rădăcinilor germane ale băncii.

Primul pas în această direcţie a fost numirea germanului Marcus Schenck în funcţia de co-preşedinte al băncii de investiţii începând cu 1 iulie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO