Bănci și Asigurări

Efervescenţă în asigurări: patru firme mari şi-au schimbat şefii de la începutul anului

Efervescenţă în asigurări: patru firme mari şi-au...

Autor: Anelis Baciu

18.09.2014, 00:06 682
Pe o piaţă a asigurărilor care nu reuşeşte să revină din criză, marcând un minus de 7% în primul semestru, patru companii de talie ma­re şi-au schimbat directorii generali pe parcursul ultimelor opt luni, iaar altele au făcut schimbări la nivelul boardului.
 
Startul schimbărilor a fost dat de grupul ame­rican MetLife care a anunţat la finalul lunii iunie un nou director general al sub­sidia­rei locale – Emilia Bunea, fostul director finan­ciar al rivalilor de la ING Group. Ea l-a în­locuit pe Theo­dor Alexandrescu, care a con­dus compa­nia timp de nouă ani şi care a fost promovat CEO al operaţiunilor MetLife din Golful Persic.
 
Situaţia de la MetLife este însă o ex­cep­ţie, în cele mai multe cazuri decizia acţio­na­rilor de a schim­­ba managementul fiind luată din cauza ne­mulţumirilor legate de rezulta­tele companiilor.
 
La Asirom, de exemplu, austriecii de la Vienna Insurance Group (VIG) au decis, după un an 2013 cu pierderi record de 54 mil. euro, să pună capăt mandatului de preşedinte al di­rec­toratului deţinut de Mariana Diaconescu. Ea ocupase această funcţie timp de trei ani, iar anterior fusese vicepreşedinte.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO