Bănci și Asigurări

EFG Eurolife tinteste un loc pe podiumul asiguratorilor de viata

EFG Eurolife tinteste un loc pe podiumul asiguratorilor de viata

Anita Nitulescu, general manager al EFG Eurolife Asigurari de Viata

03.10.2007, 19:31 166

Compania de asigurari EFG Eurolife, subsidiara a grupului financiar-bancar elen EFG Eurobank, are ca obiectiv ca prin lansarea pe piata sa devina unul dintre primii trei asiguratori de viata din Romania pana in 2012.
"In cinci ani vrem sa ne situam intre primii trei asiguratori de viata din Romania. Este un obiectiv destul de ambitios dar realizabil," spune Anita Nitulescu, general manager al EFG Eurolife Asigurari de Viata.
EFG Eurolife Asigurari de Viata si EFG Eurolife Asigurari Generale, cele doua subsidiare locale ale companiei EFG Eurolife, au fost infiintate in luna februarie, investitiile grupului elen ridicandu-se la 24,12 milioane de lei (7,5 mil. euro).
Intrarea grupului elen EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, pe piata asigurarilor a fost motivata de evolutia pozitiva a economiei in ansamblu si de stadiul inca redus de dezvoltare la care se afla industria asigurarilor in prezent.
"Intrarea pe piata din Romania este motivata de conditiile macroeconomice. PIB-ul creste de la an la an, inflatia a atins in 2006 cel mai scazut nivel dupa anul 1989, iar investitiile straine au o dinamica impresionanta, atingand 9,08 miliarde de euro in 2006", spune directorul general al grupului EFG Eurolife, Alerxander Sarrigeorgiou, adaugand ca gradul de penetrare al asigurarilor in Romania este inca redus, aproximativ 2% din PIB, fata de o medie de 9% in Uniunea Europeana.
Cele doua companii de asigurari ale EFG Eurolife Romania au semnat un parteneriat cu Bancpost, cele peste 230 de sucursale bancare devenind in prima faza principalele puncte de vanzare a produselor de asigurari. Pe termen mediu si lung, EFG Eurolife are in vedere dezvoltarea unor canale alternative de distributie, cum ar fi brokerii si consultantii de asigurari.
Parteneriatul dintre Bancpost si cele doua companii de asigurari ale grupului EFG Eurobank consta in vanzarea de produse de tip bundle, care combina asigurarile de viata sau de proprietate cu creditele bancare. Compania de asigurari generale nu este interesata de segmentul asigurarilor auto, considerate neprofitabile.
"In prima faza, politele de asigurare vor fi oferite impreuna cu produsele bancare, pentru ca, in cea de-a doua etapa de dezvoltare, sa aiba loc extinderea gamei de asigurari cu produse de tip unit-linked si cu polite dedicate intreprinderilor mici si mijlocii", spune Nitulescu de la EFG Eurolife Asigurari de Viata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO