Bănci și Asigurări

EFG Leasing tinteste afaceri de 300 mil. ?

28.11.2007, 17:38 32

EFG LEASING, companie membra a grupului financiar elen EFG Eurobank - proprietarul Bancpost - estimeaza ca va acorda finantari de 300 de milioane de euro in 2008, dublu fata de rezultatul asteptat pentru acest an, de 145 de milioane de euro.
"Vom continua promovarea leasingului imobiliar prin extinderea tipurilor de cladiri eligibile pentru finantare, dezvoltarea finantarii echipamentelor de constructii si industriale, in special prin parteneriate cu furnizori de renume, iar ca element de noutate ne vom orienta si spre produsele de retail pentru companiile mici si persoanele fizice", au declarat oficialii companiei.
EFG Leasing a fost infiintata anul trecut. In primele zece luni ale acestui an, compania a acordat finantari in valoare de 119,6 milioane de euro, in crestere cu 68% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Compania a incheiat peste 1.300 de contracte pana la sfarsitul lunii octombrie, valoarea totala a acestora fiind de 144,6 milioane de euro, cu 77% mai mare decat cea a contractelor incheiate in primele zece luni ale anului trecut.
"Cresterea afacerilor companiei se datoreaza in principal activitatii sustinute a fortei de vanzari directe, abordarea clientilor cu potential mare de dezvoltare si orientarea catre sectoare cu crestere economica puternica", explica reprezentantii companiei.
Mai mult de jumatate din finantarile acordate de EFG Leasing sunt destinate achizitiei de autoturisme (54,5%), circa 15% sunt utilizate pentru dezvoltari imobiliare, iar 30,5% - pentru achizitia de echipamente, potrivit reprezentantilor companiei.
In timp ce ponderea finantarilor pentru vehicule s-a redus de la 60,5%, iar cea a finantarilor pentru echipamente a scazut usor in primele zece luni, ponderea finantarilor pentru sectorul imobiliar s-a dublat comparativ cu aceeasi perioada din 2006.
"In ultima perioada s-a constatat un salt semnificativ in sectorul imobiliar, datorita produsului de leasing imobiliar cu durata de finantare de pana la 20 de ani, lansat la sfarsitul lunii aprilie a acestui an", afirma reprezentantii EFG Leasing.
Compania lucreaza in principal cu persoane juridice si are in prezent 54 de angajati.
"Avand in vedere obiectivele ambitioase pe care ni le propunem pentru 2008, probabil ca va fi necesara si o marire de personal, undeva cam la acelasi nivel cu companiile de leasing similare ca tip de business si portofoliu de clienti", spun oficialii EFG.
Societatea are acum patru unitati teritoriale: in Cluj, Brasov, Timisoara si Iasi, iar in 2008 intentioneaza sa mai deschida cel putin patru.
Piata locala a leasingului ar putea ajunge anul viitor la 4,3 miliarde de euro, potrivit estimarilor Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare, dupa ce in 2006 a fost de 3,26 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO