Bănci și Asigurări

eJobs: Trei din cinci angajaţi din banking au salariile sub 4.000 de lei net

eJobs: Trei din cinci angajaţi din banking au salariile...

Autor: Roxana Rosu

31.03.2022, 00:05 451

♦ Media salarială din bănci este de 3.800 de lei, la fel ca în imobiliare şi e-commerce şi comparabil cu salariul mediu pe economie, dar la distanţă de fruntea clasamentului, dominată de IT.

Media salarială din bănci este de 3.800 de lei, conform datelor introduse pâ­nă în acest moment în comparatorul de salarii Salario, lansat de eJobs, nivel si­­milar cu salariul mediu pe economie, ce­­ea ce plasează bankingul pe acelaşi ni­­vel cu domeniile imobiliare şi e-com­merce, dar la distanţă considerabilă de frun­­tea clasamentului, dominată de IT, un­de media salarială depăşeşte 5.000 de lei.

Totodată, în bănci se remarcă di­fe­­ren­ţe salariale majore între poziţiile de top management şi cele de birou sau din sucursale, unde activează majo­ritatea angajaţilor.

„Dacă ne uităm la distribuţia salarială, doar 3,3% dintre angajaţii din domeniu câştigă peste 2.000 de euro pe lună, în timp ce 3 din 5 an­ga­jaţi din acest sector primesc la final de lună sub 4.000 de lei net.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO