Bănci și Asigurări

Element Industrial a atras o finanţare de 23 mil. euro de la Alpha Bank România pentru construcţia primelor două faze din cadrul proiectului ELI Park 3, dezvoltat de companie în zona Buftea-Chitila

Element Industrial a atras o finanţare de 23 mil. euro...

Autor: Cristina Bellu

25.07.2022, 11:33 301

Element Industrial, a contractat o finanţare de 23 de milioane de euro de la Alpha Bank România pentru dezvoltarea primelor două faze din cadrul proiectului ELI Park 3, parte a hub-ului ELI Park Bucharest North West, construit în zona Buftea-Chitila.

„Am traversat o perioadă dificilă cu numeroase provocări având în vedere creşterea costurilor şi conflictul de la graniţă. Cu toate acestea menţinem ritmul de dezvoltare şi închiriere”, spune Andrei Jerca, Managing Director, Element Industrial.

Prima faza a ELI Park 3, în suprafaţă de 18.500 a fost livrată în această primăvară, fiind închiriată integral. La faza a doua, respectiv 30.000 mp, gradul de ocupare a depăşit deja 75% şi are ca termen de finalizare trimestrul al patrulea al anului în curs, arată datele transmise luni de oficialii companiei.

„Considerăm valoroasă consolidarea şi expansiunea sectorului logistic”, adaugă Periklis Voulgaris, Executive Vice President Wholesale Banking la Alpha Bank România.

Pe lângă investiţiile din hub-ul Buftea-Chitilea, Element Industrial este deja unul dintre cei mai dinamici jucători din piaţa de logistică locală: are în desfăşurare mai multe proiecte situate în Bacău, Ploieşti sau Brăila. Planul companiei este de a dezvolta 500.000 mp de spatii logistice până la finele lui 2026. Mai mult, toate proiectele sub marca „ELI Parks“ respectă standardele internaţionale de clasă A.

Element Industrial este un joint venture între Element Group, fondat de Ionuţ Dumitrescu, şi D Craig Real Estate, divizia imobiliară a fondului de investiţii D Craig Holding, controlat de Sacha Dragic.

CEO-ul D Craig Real Estate este Anca Damour.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO