Bănci și Asigurări

eMAG contractează o finanţare de aproape 70 mil. euro de la Alpha Bank, pentru construcţia unui centru logistic de peste 100.000 mp în Ungaria, primului său hub regional din afara Românei

eMAG contractează o finanţare de aproape 70 mil. euro...

Autor: Cristina Bellu

01.02.2023, 10:35 302

eMAG, cel mai mare retailer online de pe piaţa locală, a obţinut o finanţare de aproape 70 mil. euro, pe termen lung, de la Alpha Bank, care va susţine construcţia unui centru logistic de ultimă generaţie lângă Budapesta, în Ungaria, cu o capacitate de până la 120.000 mp, reprezentând o investiţie de peste 100 de milioane de euro.

Oficialii companiei spun că aceasta este prima investiţie logistică la scară largă în afara României şi face parte din strategia de dezvoltare a ecosistemului ecommerce al eMAG în regiune. Într-o prima fază, în decembrie 2022, au fost utilizate 30 mil. euro sub formă de credit-punte.

“Investiţia în centrul logistic de peste 100.000 de metri pătraţi de lângă Budapesta, cel mai mare din Europa Centrală şi de Est, accelerează dezvoltarea ecosistemului nostru în întreaga regiune şi permite extinderea transfrontalieră pentru sellerii din platforma eMAG Marketplace”, spune Tudor Manea, CEO eMAG.

Compania se angajează să respecte  standardele de certificare BREEAM Excellent pentru clădirile verzi, pentru optimizarea consumului de energie şi limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră.

“Apreciem şi susţinem ambiţiile clienţilor noştri pentru o dezvoltare la nivel regional prin investiţii sustenabile şi promovarea unui model de business care are la bază respectul pentru mediu şi responsabilitatea pentru viitor. Sperăm ca exemplul eMAG să fie preluat pe o scară largă de către reprezentanţii mediului de business românesc”, adaugă Sergiu Oprescu, Preşedinte Executiv al Alpha Bank România şi Director General al Reţelei Internaţionale Alpha Bank Group.

Într-o prima fază, în decembrie 2022, au fost utilizate 30 de milioane euro sub formă de credit-punte.

În ultimii ani, eMAG şi Alpha Bank au colaborat pentru implementarea de soluţii precum lansarea serviciului Instant Money Back în premieră europeană (urmată de implementări similare, inclusiv în Ungaria); POS Sharing la showroom-urile eMAG; Rate OFF-US implementate cu VISA; integrarea de POS-uri în reţeaua easybox dezvoltată de Sameday; SoftPOS-uri pentru curierii Freshful.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO