Bănci și Asigurări

Emil Duca, consultant fiscal: Câştigi la Loto şi te-ai putea trezi că trebuie să plăteşti contribuţii la sănătate

Autor: Andra Oprescu

08.01.2015, 08:00 1417
Fiscul poate impune plata contri­bu­ţiilor sociale din orice categorie de ve­nituri, inclusiv jocuri de noroc, în cazul în care persoana respectivă nu este an­ga­jată şi nu are venituri din activităţi in­de­pendente, a spus Emil Duca, con­sul­tant fiscal, prezent ieri la emisiunea online de business ZF Live.
 
„Aş încadra veniturile în trei cutii: ve­nituri din activităţi dependente, cele din activităţi independente şi a treia cu­tie - cea a altor venituri. Dacă eşti în a treia cutie, poţi fi impozitat numai dacă nu ai alte venituri. Dacă nu ai nicio sur­să de venit şi câştigi la Loto, te poţi trezi la finalul anului cu o decizie de im­pu­ne­re de la Fisc că ai de plătit con­tri­buţii de asigurări de sănătate.“
 
Duca a vorbit despre modificările re­cente legate de fiscalitate şi a atras aten­ţia că impozitul pe construcţii spe­ciale sau „taxa pe stâlp“ a rămas nemo­dificat şi nu a scăzut încă la 1% (de la 1,6% din valoarea contabilă a construc­ţi­ilor speciale), deşi reducerea trebuia să aibă loc de la începutul anului.
 
Începând cu data de 1 aprilie vor creş­te accizele la ţigări, acestea depă­şind nivelul stabilit la nivel european pentru 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO